2017. február 7., kedd

Édességek - nagyanyám konyhájából 1. BUNDÁS ALMA

Télen szerintem sokkal több édességet készítek. Biztosan jobban is vágyik az ember a tartalmasabb ételekre,meg aztán a "bekuckózás" is jó alkalom arra,hogy a jó melegben alkossunk a konyhában,akár gyermekünkkel közösen,a végeredménynek pedig az egész család örülni fog!
Most két receptet is megmutatok egymás után,amelyek végtelenül egyszerűek,mégis csodásak! Mindkettőt nagyanyám készítette sokszor gyermekkorunkban és ilyenkor rá is emlékezem...

Az első a bundás alma,amely remek lehetőség a télre betárolt alma azon részeinek felhasználására,amelyeket mondjuk már "nem túl szépnek látunk". Készülhet bármilyen almából!

Bundás alma

Hozzávalók:

2 tojás
20 dkg finomliszt
4 teáskanál cukor
2 dl tej
1 dl szódavíz

Kb. 4 nagy almát meghámozunk,karikákra,vagy cikkekre vágjuk (ahogy tetszik).
A felsorolt hozzávalókból sűrű palacsintatésztát keverünk. Az almadarabkákat kevés lisztben megmártjuk,majd beleforgatjuk a palacsintatésztába és bő,forró olajban pár perc alatt szép aranybarnára sütjük mindkét oldalukat. Papírtörlőre szedjük,fahéjas porcukorral szórjuk és tálaljuk azon melegében.

A képeket ismét a lányom készítette,imádom a közeliket! :)

Jó étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése