2017. február 7., kedd

Garabonciás 3. - Sajtos-brokkolis rántott hús

Ismét egy olyan recept,amelyet az Alföldi Garabonciás Kft. félkemény tehénsajtját felhasználva készítettem el.



Hozzávalók:

pulykamell
karaj
csirkemell - olyan hússzeletek,amelyeket szeret a család.
só,bors

Brokkoli (én fagyasztott brokkolirózsákat szoktam vásárolni)

Tejföl (20%-os)

Reszelt sajt - jelen esetben itt félkemény sajt az Alföldi Garabonciástól

A panírozáshoz a szokásos:
liszt
tojás
prézli

A kisütéshez:
étolaj

A kissé nagyobb szelet húsokat kiklopfoljuk,mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk. A fagyasztott brokkolirózsákat sós forró vízben puhára főzzük,leszűrjük,pürésítjük.
A brokkolipüréhez reszelt sajtot és annyi tejfölt adunk,hogy krémesen kenhető masszánk legyen. Ezt a masszát rákenjük a hússzeletekre,feltekerjük.

ÉS BIZONY,MOST JÖN EGY JÓL MŰKÖDŐ TRÜKK,AMIVEL SOKAT KÖNNYÍTHETÜNK AZ ELKÉSZÍTÉSEKEN MÁS TÖLTÖTT HÚSOK ESETÉBEN IS:

Az elkészült tekercseket szorosan alufóliába csomagoljuk,több rétegben,hiszen vízzárónak kell lenniük! Egy lábosban vizet forralunk,beletesszük a tekercseket és pár percig főzzük!!! Ezzel azt érjük el,hogy a tekercsek egyben maradnak,mindenféle hústű vagy fogvájó segítsége nélkül!! valamint az előfőzés azért is hasznos,mert később,mikor már a panírban sütjük,kevesebb ideig kell sütni és ezáltal kevesebb zsiradékot szív magába!
Ennél a fázisnál - ha nagyobb mennyiséget készítünk vagy előre akarunk készülni - akkor tálcára téve szépen egyesével a még alufóliában lévő batyuinkat,le is fagyaszthatjuk,így egy következő alkalommal már csak elő kell vennünk,paníroznunk és sütni őket!!


A kész tekercseket az alufóliából kibontjuk,a szokásos módon - liszt,tojás,zsemlemorzsa - panírozzuk és bő,forró olajban készre sütjük! Köretként a család bármelyik kedvence fogyasztható hozzá! 

Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése