A töltött tök receptje nagyon egyszerű és mégis fantasztikus az íze!
Jó kis zsenge főzőtök kell hozzá,darált hús,rizs (én megfőzöm előre),fűszerek ízlés szerint,tejföl és reszelt sajt.
A tököt elvágom,kibelezem,kivájom. A sütőt előmelegítem hőlégkeverés 160 fokra.
A tököt kevés házi vegetával bedörzsölöm,beletöltöm a fűszeres darált húst,amelybe belekevertem a főtt rizst és egy nyers tojást is,az fogja össze a tölteléket. Meglocsolom tejföllel.
Az előmelegített sütőbe teszem,alufóliával letakarva,majd miután úgy látom,hogy megsült,a fóliát leveszem róla és megszórom a tetejét reszelt sajttal.
Visszateszem a sütőbe már fólia nélkül és innen csak addig sütöm,amíg a sajt ráolvad és szép színt nem kap.
(Van,aki azt mondja az ismeretségi körömben,hogy a tököt kevés forrásban lévő vízben előfőzi,nekem eddig úgy tűnik,szerencsém volt,zsenge tökökkel dolgoztam,hiszen sosem főztem elő és mégis megpuhult a hússal együtt,de aki biztonsági játékot akar játszani,ám főzze elő egy kicsit!)
Nyári melegben lehet könnyű főétel is,vagy egy jó kis nyári menüsor része!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése