2016. július 19., kedd

Pofonegyszerű - mégis picit különleges

Családommal szeretünk étterembe járni,illetve,ha valahova kimozdulunk,elutazunk,ha van rá lehetőségünk kipróbálunk új konyhákat,új ízeket!
Így volt ez egy hétköznap este is,mikor a férjemnek a munkája miatt hirtelen menni kellett valahova és mi elmentünk vele! Hazafele megálltunk egy remek étteremben vacsorázni és én ezt az ételt ettem,amelyet azóta itthon is szívesen és sokszor készítek!

Kapros juhtúróval töltött rántott gombafejek - pici trükkel

Íme a recept.

Hozzávalók:

- szép nagy csiperkegombák
- juhtúró (mennyisége ízlés és a gombák száma szerinti)
- 1 csokor friss kapor

A panírozáshoz és a kisütéshez pedig a "szokásos" dolgok:

- liszt,tojás,zsemlemorzsa és étolaj

Az elkészítés pedig a következő és nagyon egyszerű,kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánlom:

A gombát megpucoljuk (én megszoktam,van,aki nem). A kitört tönkjét félretehetjük és később levesben felhasználhatjuk!

Most jön egy trükk! - érzékeny gyomrúaknak! Míg a gombát előkészítjük,a tűzhelyen vizet forralunk,amelybe 1 evőkanál ecetet is tettünk! A gombákat éppen csak pár percre a forrásban lévő ecetes vízbe tesszük,majd lecsepegtetjük és megszárítjuk - garantáltan nem fáj majd az egyébként érzékeny gyomrúak gyomra sem tőle!!! A trükköt várandósságom idején tanultam férjem akkori kollégájának feleségétől - örök hálám érte! :)

A kaprot apróra vágjuk,összekeverjük a juhtúróval. Az előkészített gombákba töltjük (a gombákat én házi vegetával szoktam ízesíteni,de érdemes ez esetben pl. a juhtúrót is megkóstolni,mert az már önmagában is sós!) majd szokásos módon panírozzuk - liszt,tojás és zsemlemorzsa - és forró olajban kisütjük.

Mindenféle köret illik hozzá,itt éppen rizzsel ettük.

+1 trükk! A kapor sok mindenkinek kedves fűszere,többek közt az enyém is - és itt is látszik,hogy nem csak a tökfőzelékbe jó!!! Igaz,hogy most már szinte egész évben kapható,én mégis úgy csinálom,hogy amikor pl. többet veszek v. kapok,akkor összeaprítom és lefagyasztom! A trükk az,hogy pl. a Kinder-tojások belsejében lévő műanyagban is lehet,nem foglal sok helyet,viszont az kb. egy ételbe való adag!!!

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése