2016. október 4., kedd

Fehércsokis-kókuszos torta

Férjem születésnapja október 1. Abban a kivételes szerencsében volt részünk - mert általában "kamionos-feleség tervez,speditőr végez!" - hogy péntek estére éppen hazaérkezett. Lányommal gondolkodtunk,hogy milyen tortát süssünk neki,amikor is megláttam az egyik kedvenc Facebook-csoportom létrehozója,motorja,Bencsik Anikó Katalin (akit "mentoromnak" is tekintek,bár még sosem találkoztunk személyesen,de szerintem csodálatos asszony!)  fényképét,amelyet arról a tortáról készített,amivel a házassági évfordulójukat ünnepelték a férjével. A torta is szép volt,de a krémje ragadott meg igazán! Szóval eldöntve,már csak az elkészítés volt hátra,a díszítés (már megint az a fránya díszítés!) és a köszöntés!

Fehércsokis-kókuszos torta

Hozzávalók a tésztához lásd az előző bejegyzésemnél: https://otthonutszelen.blogspot.hu/2016/09/ismet-szulinap.html , annyi eltéréssel,hogy most 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport adtam a liszthez.

A krém hozzávalói:

2 csomag kókusz ízű puding
5 dl tej
15 dkg kókuszreszelék
10 dkg fehércsokoládé
1/2 liter habtejszín (én általában Meggle-t használok)
1 habfixáló

A krém elkészítésénél kissé eltértem Ani módszerétől,hiszen én először a tejben hagyományos módon megfőztem a két zacskó pudingport,a tűzről levéve még forrón belekevertem az összetört fehér csokoládét (így felolvadt benne),majd hozzákevertem a kókuszreszeléket is. Miután kihűlt,hozzáadtam a habfixálóval keményre felvert tejszínhabot is,jól összekevertem a krémet.

Jól olvassa mindenki,a krém plusz cukrot nem tartalmaz,elég a fehér csokoládé édessége,valamint a tejszínhab is tartalmaz cukrot,de aki szeretné,az kóstolás után édesítse még kedvére!

Következik a torta összeállítása:
Kettévágjuk a kihűlt piskótát,megkenjük jó vastagon a krémmel,rátesszük a felső részt,majd kívülről is bevonjuk a krémmel,majd ízlésünk,kedvünk,tehetségünk (!) szerint díszítjük!

A mi tortánkat épp most a lányom díszítette,capuccino-díszítő sablonnal szeretett volna kakaóport szórni rá,de kissé összefolyt... Nem baj,a Szeretet a lényeg,amellyel készítettük.

Isten éltessen sokáig még Szívem,velünk együtt,erőben,egészségben! :)

A tortához pedig jó étvágyat kívánok mindenkinek! :)




2 megjegyzés:

  1. Ó "Kicsim"! Megtisztelsz ezzel a szép bevezetéssel és, hogy ezt a krémet használtad. És igen, ha cukrász tejszínt használunk nem igazán kell plusz cukor mert az túl édes lesz. És kinek is lehet ennyire szép tortát készíteni mint szeretett férjecskéknek. Mert megérdemlik ezek a 62-k. ;-) Boldog születésnapot a te Palidnak. És még nagyon sok finom tortát és finomságot készíts néki ugyan ilyen szeretettel. Puszi Ani.

    VálaszTörlés