2016. október 4., kedd

Kapormártás - Te édes!

Igen,Te édes! Két okból is! Az első,hogy menthetetlenül beleszerettem :) a második pedig,hogy én mindig kissé édesre készítem!

Szóval Izsákon történt,nagyon kedves rokonainknál,hogy beleszerettem a kapormártásba! Megtudtam,hogy van élet a tökfőzeléken és a már említett https://otthonutszelen.blogspot.hu/2016/07/pofonegyszeru-megis-picit-kulonleges.html kapros-juhtúrós gombafejeken kívül is! :)

A kapormártás a világ egyszerű,mégis nagyszerű dolgaihoz tartozik! Mivel már említést tettem róla és utaltam rá,hogy később írok róla,itt is van! https://otthonutszelen.blogspot.hu/2016/07/jarat-elelmezes.html

Elkészítése a következő:

Kevés vajon lisztet pirítunk,a vajas lisztbe apróra aprított kaprot keverünk,majd apránként felengedjük tejjel v. főzőtejszínnel! Amikor elegendőnek véljük,akkor ízesítjük kedvünkre,só,bors,fehérbors,kevés kristálycukor. Végül én kész állapotában is teszek hozzá aprított kaprot! Készen is vagyunk! A kapormártást fogyaszthatjuk "önmagában",majdhogynem úgy,mint főzeléket,bármilyen feltéttel,de amivel igazán passzol - szerintem - az a sült kolbász! :)

A mellékelt képen sárgarépás burgonyapüré,sült kolbász és a kissé édes,de ettől fenomenális kapormártás látszik! :)

Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése