Most aztán mi kezdődött már megint? Na igen,a befőzőszezon. Túl vagyok a bodzaszörpön,ami így készült:
https://otthonutszelen.blogspot.com/2017/05/karamellas-narancsos-bodzaszorp.html
Túl vagyok az eperdzsemen,ami "simán" és így is készült:
https://otthonutszelen.blogspot.com/2017/07/rozepezsgos-eperdzsem-folytatodik.html
Az idén tervezek még meggyet is dzsemnek elkészíteni és elmaradhatatlan a sárgabaracklekvár,bár szegény fám tönkrement,de biztos,hogy vásárolni fogok hozzá barackot,hiszen az fogy a legjobban - legalábbis nálunk.
Boldog befőzést kívánok mindenkinek,legyen legalább olyan boldog,mint nekem,hisz ilyenkor úgy érzem,hasznosat alkotok és szinte látom a szeretteim arcát,miközben felbontanak egy-egy üveg lekvárt... Folytatás következik,remélem,hamarosan,nem ilyen hosszú kihagyással!
De ne múljon el a bejegyzés recept nélkül,itt egy nagyon egyszerű piskóta recept,mégis a tölteléktől nagyon finom,hisz csodásan feldobja!
Arányokat nem is nagyon tudok írni,csak ahogy én készítettem:
Duplán epres piskóta tekercs
Sütöttem a nagy gáztepsimben egy 6 tojásos piskótalapot,még forrón kiborítottam a tepsiből a nagy deszkámra,lehúztam róla a sütőpapírt és benedvesített konyharuha segítségével szorosan feltekertem,majd a konyharuhában hagytam kihűlni.
Míg a piskóta hűlt,elkészítettem a krémet:
50 dkg mascarponéhoz hozzáadtam kb. 10-15 dkg lebotmixerelt epret,2 dl habbá vert tejszínt és mivel a tejszín is cukrozott volt,épp csak annyi cukrot tettem bele,amennyit még úgy gondoltam,hogy szükséges.
A kihűlt piskótát kitekertem,megkentem vastagon a krémmel és amitől duplán epres lett,a krémre is szórtam eperdarabokat.
Ezután feltekertem,majd kívülről is vastagon megkentem a krémmel. Ezt nem díszítettem,épp csak villával "megcifráztam" a tetejét.
Jó étvágyat hozzá!
![]() |
A kiterített piskóta a krémmel,ahogy elkezdtem rászórni az epret. |
![]() |
Egy szelet... |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése